O vizită la SPA este o adevărată experienţă de sănătate, frumuseţe şi echilibru spiritual. Din păcare, nu este întotdeauna posibil să mergem la SPA oricând simţin nevoia. Deseori, trăim în aşa grabă încât pentru a menţine armonia între modul în care ne simţim şi cum arătăm – ar trebui să vizităm centre SPA în fiecare săptămână, dacă nu chiar mai des. Din moment ce nu putem merge la SPA atât de des… haideţi să ne creăm propriul SPA, chiar la noi acasă. Iată aici un mod simplu pentru a ne relaxa, reînnoi şi regenera din confortul propriei case.
Ce este un SPA?
Termenul SPA vine din expresia latină Sanitas per aquam şi înseamnă „sănătate prin apă”. În percepţia socială, termenul nu este asociat doar cu ape termale şi resorturi de sănătate. În prezent, SPA este definit ca orice baie relaxantă care nu are doar scopul de a spăla şi curăţa corpul, ci, mai presus de toate, de a relaxa.
SPA este locul unde nu există grabă. Acesta presupune o serie de activităţi menite să vă relaxeze şi să vă facă să vă simţiţi confortabil. SPA-ul reprezintă momentul când lăsaţi toate gândurile negative la intrare şi vă concentraţi pe lucruri şi senzaţii plăcute. Un SPA are scopul de a menţine sănătatea, frumuseţea şi o stare bună generală. Este mai mult decât o baie cu bule. Necesită atmosfera, decorul şi dispoziţia potrivite. Cum să obţineţi toate acestea chiar acasă?
Cum să pregătim un SPA acasă?
Pe lângă o seară liberă, o cadă şi apă fierbinte, veţi avea nevoie şi de câteva accesorii pentru a crea atmosfera potrivită. Uleiuri senzuale, aromatice şi un dispozitiv de ardere a uleiului, lumina lumânărilor, suport de beţişoare parfumate, muzică romantică, lumină subtilă, săruri parfumate de baie… toate acestea vă vor crea o dispoziţie bună şi vă vor face să vă relaxaţi mai uşor, după o zi lungă şi dificilă. Multe persoane folosesc şi infuzii aromatice de plante, ceai cu gheaţă sau alte băuturi pentru baie.
SPA acasă pas cu pas
1. Pregătiţi lumânări, uleiuri esenţiale şi dispozitivele de ardere a uleiurilor. Dacă nu aveţi unul, puteţi turna câteva picături de ulei în apa de baie – parfumul va umple întreaga încăpere şi, în plus, uleiul vă va îngriji pielea. Asiguraţi-vă că alegeţi uleiuri cu miros moderat, relaxant. În orice caz, scopul dumneavoastră este de a hrăni pielea în timpul băii – adăugaţi câteva picături de ulei de măsline, ulei de argan sau ulei de migdale dulci în cadă. Pentru pielea afectată de celulită, puteţi include în apa de baie câteva picături de ulei esenţial de struguri.
2. Fără bule, fără distracţie! Adăugaţi un spumant de baie parfumat în cadă şi scufundaţi-vă în spuma pufoasă. Dacă aveţi o pernă specială de baie acasă – nu o uitaţi, odihniţi-vă capul pe ea şi închideţi ochii. Asculaţi muzică şi încercaţi să vă relaxaţi.
3. Sărurile minerale sunt o adevărată comoară de minerale, aminoacizi şi o gamă de substanţe active preţioase pentru piele. Adăugaţi câteva în apă şi odihniţi-vă şi reţineţi să nu lăsaţi apa să se răcească prea mult.
4. Temperatura adecvată a apei are o importanţă majoră – prea rece vă va stimula în loc de a vă relaxa, de aceea, temperatura optimă a apei în SPA este între 30-38 grade Celsius.
5. Este momentul să faceţi câteva tratamente de înfrumuseţare. Alegeţi un scrub de corp (îl puteţi prepara singură, un amestec de sare şi unt de shea sau unt de cacao). Masaţi delicat dar ferm tot corpul, începând de la picioare până la braţe şi gât.
6. După baie, puteţi face un masaj – în acest scop, utilizaţi un ulei special, natural sau un masaj cu lumânări.
7. Uscaţi-vă corpul, ştergeţi faţă cu un toner, aplicaţi crema preferată şi… nu vă gândiţi la problemele de zi cu zi. Îmbrăcaţi-vă într-un halat de baie, preparaţi un ceai aromatic, alegeţi o carte sau uitaţi-vă la serial TV preferat. Încercaţi să menţineţi atmosfera de relaxare şi armonie cât mai mult posibil.
Care sunt beneficiile unui SPA creat acasă?
- îmbunătăţeşte dispoziţia;
- facilitează circulaţia sângelui la nivelul pielii şi îmbunătăţeşte efectul produselor cosmetice;
- creşte capacitatea de absorbţie a pielii la substanţe active;
- întinereşte – stimulează simţurile;
- îngustează porii pielii;
- combate stresul şi tensiunea.
Lasă un răspuns